Nieuws

Rhizopon brengt regelmatig nieuwsberichten uit over de teelt en het toepassen van middelen en maatregelen in de beworteling van stekken. De berichten worden op deze pagina weergegeven. Ook worden sommige berichten, samen met informatie over nieuwe ontwikkelingen en activiteiten georganiseerd vanuit Rhizopon, opgenomen in de electronische nieuwsbrief Rhizopost . Wilt u de Rhizopost in de mailbox ontvangen? Dan kunt u zich via dit formulier inschrijven.

Stekken wortelen met Rhizopon producten in het najaar

De dagen worden korter en de temperatuur gaat omlaag. De planten bereiden zich voor op de winter. Een mooi moment om stekjes te nemen. Ze zitten nu boordevol energie, klaar om wortels aan te maken!

07
okt

Namaak en nep producten

Namaak producten, in het Engels counterfeit genoemd, worden een steeds groter probleem. Ook zijn er producten op de markt die wel de naam van het product voeren, maar dat er wat anders in zit dan is opgegeven, oftewel nep (fake) producten. Beide vormen zijn uiteraard wettelijk niet toegestaan en kunnen schade veroorzaken bij gebruik ervan, omdat de kwaliteit niet is gewaarborgd.

21
jul

Handig! QR code voor stektabel

Scan de QR code in het bijgevoegde bericht om meteen naar de stektabel te gaan.

15
jul

Tips voor het stekken van Rhododendrons

In juni en juli worden veel Rhododendrons gestekt. Wij hebben een aantal tips voor het verbeteren van de wortelvorming op een rijtje gezet.

14
jun

Verkooppunten zichtbaar op kaart

De pagina 'Verkooppunten' is vernieuwd. Vanaf nu kan op de kaart gezocht worden naar een verkooplocatie bij u in de buurt.

04
jun

Hoe stekken met succulenten?

Stek van succulenten hebben een groot snij oppervlak. Micro-organismen als bacteriën en schimmels kunnen door deze opening eenvoudig het stekje gaan besmetten. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, adviseren wij om de wond na het snijden van succulenten stek eerst te laten drogen.

26
apr

Uitbreiding kleine toepassing Rhizopon AA 0,5% in Nederland

De toelating van het stekpoeder Rhizopon AA 0,5% is uitgebreid in de bedekte teelt van veredeling en zaadteelt (bedekte opkweek plantmateriaal). Het gebruik van Rhizopon AA 0,5% voor beworteling van vegetatief uitgangsmateriaal voor veredeling en zaadteelt voor niet-sierteeltgewassen, zoals het in 0,5% poeder dippen van stekken voor ouderlijnen in de groentenzaadteelt, is vanaf nu toegestaan.

06
mrt

Hoe pas ik de lange opzuigmethode toe op winterstek?

In de komende maanden gaan de bomen en struiken in rust en is het weer tijd om winterstek te nemen. Behandeling van het winterstek door middel van de lange opzuigmethode zorgt voor een goede stimulans van de wortelvorming. Wij geven u enkele tips.

23
okt

Plantenhormoon auxine in Hall of Fame biologie

Het vakblad voor biologen, Bionieuws, bestaat 100 jaar. Om dit te vieren zijn er dit jaar vele activiteiten gepland. Een ervan is de verkiezing van de tien beste biologische (uit)vindingen van de afgelopen 100 jaar. Tot 30 september kan er gestemd worden. Uitslag wordt bekend gemaakt door Bionieuws, in de Week van de biologie, tijdens het Jubileumfeest op 3 oktober.

25
sep

Rhizopon op beurs Baumschultechnik 2019

Bezoek onze stand op donderdag 29 augustus en vrijdag 30 augustus in de Meyer tent!

17
jul

RHIZOPON® Stekpoeder nu ook toegelaten voor particulier gebruik in België en Luxemburg

Na België is ook in Luxemburg het product RHIZOPON® Stekpoeder/Poudre de Bouturage, bestemd voor de niet-professionele toepasser, erkent.

12
jul

Voordelen toepassen Rhizopon producten met indolylboterzuur

Rhizopon producten met als werkzame stof indolylboterzuur worden toegepast voor de vegetatieve vermeerdering van sierteeltgewassen. De kweker voegt dit toe aan het stek om de kwaliteit en kwantiteit van de wortelvorming te verbeteren.

04
jul

Nieuwe website Rhizopon

Welkom op onze geheel vernieuwde site!

10
apr

Wijziging kleur etiketten

Dit geldt voor Rhizopon AA poeder 1% en Rhizopon AA poeder 2%. Rhizopon AA poeder 0,5% en Rhizopon AA tabletten houden de paarse etiketkleur. Aan de tekst is niets gewijzigd.

29
dec

Instructievideo's voor kwekers

Door middel van bewegende beelden, ondersteund door een commentaarstem, wordt inzicht gegeven in de werking van onze producten bij het bewortelingsproces van stekken.

29
dec

RhizoponAA Tablets in België

Sinds december 2018 zijn na aanpassing van de toepassingsmethode in het erkenningsbesluit de RHIZOPONAA TABLETS verkrijgbaar in België.

17
dec

Nieuwe toelatingen in Belgie

Afgelopen maand zijn in België toelatingen afgegeven voor een aantal Rhizopon producten.

06
dec