Historie

De wortels van Rhizopon liggen in Amsterdam waar bij ACF (Amsterdamse Chinine Fabriek) in de dertiger jaren de eerste producten zijn ontwikkeld. Na een reorganisatie van ACF in 1987, werden de activiteiten op het gebied van de groeiregulatoren afgestoten. Rhizopon bv werd opgericht. Het nieuwe bedrijf had geen enkele band meer met het voormalige moederbedrijf. Wat wel behouden bleef was de grote hoeveelheid kennis omtrent het gebruik van bewortelingshormonen.

Door de verzelfstandiging kon Rhizopon starten met de huidige bedrijfsvoering: nauwe samenwerking met de gebruiker op het gebied van onderzoek, intensieve begeleiding van gebruikers en ontwikkeling van toepassingsmethoden, aangepast aan nieuwe ontwikkelingen in de teelt van uitgangsmateriaal.

Ook de particuliere gebruiker wordt niet vergeten. Voor hen is de kleinverpakking Chryzotop Groen 0,25% op de markt. Deze kant-en-klare stekpoeder is geschikt voor de meeste sierteeltgewassen, waarmee de serieuze hobbykweker wil vermeerderen.

 

 

Rhizopost

Tot een aantal jaren terug was de Rhizopost een populaire uitgave van Rhizopon. Gebruikers van de Rhizopon-producten konden via dit informatiebulletin op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van stekken in het algemeen en de toepassingen van de Rhizopon producten in het bijzonder. De relevante artikelen uit de Rhizopost zijn op deze website beschikbaar gemaakt in de vorm van instructies.

De fysieke versie bestaat niet meer, maar binnenkort verschijnt de eerste online versie van de Rhizopost. Deze nieuwsbrief zal ook via e-mail te ontvangen zijn. Inschrijven kan via dit formulier.