Over Rhizopon

Rhizopon fabriceert producten op basis van de plantenhormoon indolylboterzuur en brengt deze op de markt in vele landen binnen en buiten Europa. De producten worden toegepast voor de beworteling van stekken in de opkweek van sierteeltgewassen, sierplanten en bloemen.

Dit plantenhormoon wordt door de plant zelf aangemaakt voor de aanmaak van wortels. Om het proces te gelijkmatig te laten verlopen en de planten kwalitatief goede wortels aan te laten maken, worden de stekken bij de leverancier van uitgangsmateriaal of bij de teler behandeld met de Rhizopon producten. Dit kan door middel van het dippen in stekpoeder of een behandeling met een vloeistof van Rhizopon tabletten opgelost in water. Goed bewortelde planten groeien sneller en zijn sterker doordat ze meer voedingsstoffen en vocht kunnen opnemen en daardoor ook minder vatbaar voor ziekten en plagen. De teler ervaart een ander voordeel; meer planten kunnen op hetzelfde moment afgeleverd worden. Dit bespaart ruimte en de inzet van arbeid, doordat er minder planten of bloemen bij de teler achterblijven.

Onze producten zijn uitsluitend te verkrijgen via CDG gecertificeerde leveranciers voor beroepsmatige toepassing. Voor de particuliere toepasser is Chryzotop Groen 0,25% stekpoeder beschikbaar. Deze kan via de verkooppunten van middelen voor particuliere gebruik als tuincentra aangeschaft worden.

In Europa en diverse andere landen erbuiten is een toelating nodig voor de verkoop en het gebruik van indolylboterzuur producten. Rhizopon verdedigd als enige toelatingshouder in Europa de werkzame stof indolylboterzuur. Door toetsing van de toepassingen op risico's voor mens, dier en milieu door evaluerende instanties binnen de EU, is een veilig gebruik volgens etiket gewaarborgd. Lees daarom voor gebruik altijd eerst het etiket van het product.

Voor vragen en advies over het gebruik van de Rhizopon producten kunt u de informatie elders op deze website raadplegen, waaronder de stektabel met daarin informatie over de toepassingsmethode en concentratie per gewassoort en varieteit. Ook kan via e-mail: helpdesk@rhizopon.nl of telefonisch via +31 71 34 15 146 contact gezocht worden met Rhizopon.