logo

Postbus 336
2400 AH
Alphen aan den Rijn
Rijndijk 263a
2394 CE
Hazerswoude-Rijndijk

Tel. +31 (0)71 3415146,
Fax +31 (0)71 3415829
info@rhizopon.com
1385743405_facebook_square
1385743392_youtube_square_color
1385743401_twitter_square

1. Waar kan ik de Rhizopon-producten kopen?

De meeste producten zijn bij toeleveranciers in heel Nederland verkrijgbaar. Ook buiten Nederland zijn de Rhizopon producten beschikbaar. Een complete lijst staat op de volgende link: Verkooppunten Wereldwijd 

Indien er geen verkooppunt in uw regio is gevestigd, neem dan contact op met Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!.

2. Hoelang is een een oplossing met Rhizopon AA tabletten in water houdbaar?

Nadat de tabletten in water zijn opgelost, breekt de werkzame stof onder invloed van licht, warmte en bacterïe vervuiling langzaam of sneller af. Rhizopon BV adviseert daarom: gebruik altijd een verse oplossing voor de beste resultaten en bij voorkeur niet meer aan te maken dan voor onmiddellijk gebruik nodig is. Bij het oplossen van tabletten in water blijft een restant onoplosbare stof blijft als bezinksel achter. De werking wordt hierdoor niet beÏnvloed.

3. Hoelang zijn de verschillende Rhizopon en Chryzo-produkten houdbaar?

In de originele verpakking, koel, donker en droog bewaard, zijn genoemde producten 4 tot 5 jaar houdbaar. Voorwaarden is dat er door het gebruik geen vervuiling in de verpakking is gekomen.

4. Kunnen de Rhizopon poeders ook worden opgelost in water?

Nee, dat is niet mogelijk. Om een groeistof oplossing te maken zijn er Rhizopon tabletten beschikbaar. Poeders zijn gebruiksklaar. Een groeistofoplossing kan wel gemaakt worden met Rhizopon tabletten.

Voor nadere informatie over Rhizopon tabletten: Gebruiksaanwijzing Rhizopon tabletten

 

5. Zijn de Rhizopon producten niet in België toegelaten?

Helaas niet. Sinds enkele jaren is de erkenning komen te vervallen. De kosten voor het verlengen zijn te hoog.

6. In de stektabel staat dat ik Rhizopon AA poeder moet gebruiken. Nu heb ik nog Rhizopon B poeder staan. Kan dat?

Soms wel, maar meestal niet. Hoewel beide producten stekpoeders zijn, hebben ze een verschillende werkzame stof. Elders op deze website verklaren we het verschil tussen de drie werkzame stoffen. Bel of mail bij twijfel altijd met de Rhizopon Helpdesk.

7. Ik heb horen zeggen dat de Rhizopon producten niet meer zijn toegelaten. Is dat juist?

Nee, dat is niet juist. De Rhizopon AA en de Chryzo-producten zijn in Nederland ambtshalve toegelaten in afwachting van de her-registratie. Onlangs heeft de Europese Commissie een positief besluit genomen betreffende de opname van Indolylboterzuur op de Annex 1. De toelating van Rhizopon A (op basis van indolylazijnzuur) is onlangs door het CTGB ingetrokken. Deze werkzame stof staat net op de Annex 1.